Lichthuis helpt jou de stap te zetten naar een gelukkig en succesvol leven

“Lighthouses don’t go running all over an island looking for boats to save; they just stand there shining.”
-Anne Lamott-

Over Lichthuis...

De koepel op een vuurtoren is het Lichthuis en daar bevindt zich de lichtbron.

Lichtbronnen, vormen al meer dan 2000 jaar bakens in de duisternis, geven koers aan schepen en laten hun lichten schijnen over het water en het land.

Ook jij hebt een lichtbron in je en dit is jouw ware essentie.

Bij Lichthuis geloven wij dat wanneer je leeft vanuit je essentie je moeiteloos aantrekt wat je graag wilt, je het beste tot je recht komt in alle relaties en geluk en succes binnen handbereik liggen. Het is de meest authentieke vorm van waaruit je waarde kan toevoegen en keuzes kan maken. Je vindt er al je antwoorden die je nodig hebt om jouw geluk en succes te bepalen.

Hoi ik ben Wieske Schilderman

In het leven bepaal je niet altijd wat erop je afkomt, maar wel hoe je ermee omgaat. Ik geloof dat zelfontplooiing, zelfliefde, groei en bewustzijn de belangrijkste bouwstenen zijn voor een gelukkig en succesvol leven.

Of je nu student, ondernemer, werkgever, werknemer, ouder, gepensioneerd of arbeidsongeschikt bent, iedereen kan een stap zetten die je dichter bij je essentie brengt. Met Lichthuis deel ik mijn kennis, kunde en ervaringen en help ik jou met het ontdekken van jouw eigen lichtbron.

Door bij te dragen aan jouw geluk en succes maken we samen de wereld een stukje mooier, vrijer en lichter.

NT1_9253

Mijn verhaal

“Iedereen kent wel een moment waarop je overvloedige energie ervaart. Die energie waarmee je de wereld aan kan, je het leven in zijn volle glorie ziet zitten, je blaakt van het zelfvertrouwen en dat alles voor heel even één is. Het leven stroomt, je ervaart liefde en geluk, meer dan dat heb je niet nodig.”

Wat nou als je dat éne moment kan vertalen naar een oneindige stroom van energie? Hoe zou het zijn om je leven te leiden vanuit vertrouwen, geluk, lef en plezier?

Dat zou geweldig zijn!

Maar daarvoor ben ik nu nog niet goed genoeg…

Ik moet nog meer leren, harder mijn best doen, meters maken, ervaringen opdoen, rijpen, mijn netwerk vergroten, mijn schouders eronder zetten en gaan. Dat is wat ik jarenlang dacht.

Mijn motto in het leven was: “Alles eruit halen wat erin zit”. Een motto waar de ambitie vanaf spat. Ontzettend bruikbaar tijdens mijn topsport periode, maar voordat ik het wist had mijn gedrevenheid het roer totaal overgenomen in mijn werk.

Ik vloog bijna uit de bocht en uiteindelijk brachten een aantal pittige lichamelijke blessures mij tot stilstand. Hierdoor leerde ik dat je niet kunt versnellen als je niet eerst leert vertragen. En zoals dat voor iedereen geldt, gold dat ook voor mij.

“De dag dat ik leerde luisteren naar mezelf, was de dag waarop ik begreep waarom ik deze kwaliteit in me had. “

De afgelopen 10 jaar heb ik mij verdiept in persoonlijke ontwikkeling, 100+ boeken gelezen, diverse opleidingen en coaching trajecten gevolgd, talloze trainingen gegeven en werkervaring opgedaan als HR-adviseur, PA, Learning & Development Advisor en als trainer & coach. Het gedrag, de gedachtes en gevoelens van mensen hebben altijd mijn interesse gehad. Daarnaast zie ik de kern van problemen en de mogelijkheden om je ervan vrij te maken.

“Ik geloof dat je de ander de weg niet kan wijzen, als je zelf de reis niet hebt gemaakt.”

Daarom ben ik je voorgegaan in het omarmen van mijn eigen potentie en zoek ik voortdurend de verdieping op in mezelf, blijf ik nieuwe wegen bewandelen en mijzelf verrijken.

Met Lichthuis wil ik een bijdrage leveren aan een mooiere wereld, waarin mensen gebruik maken van hun ware potentie, zich vrij en gelukkig voelen.

Ik ben ervan overtuigd dat jij alles al in je hebt om dit ook te ervaren!

“When you do things from your soul, you feel a river moving in you, a joy.”

Rumi

“Lighthouses don’t go running all over an island looking for boats to save; they just stand there shining.”
– Anne Lamott –

Lichthuis is de plek voor jou als je gelooft dat geluk en succes binnen handbereik liggen wanneer je eerst gelukkig bent met jezelf.

Bij Lichthuis maak je onder begeleiding je eigen reis en benut je alle antwoorden die van binnen aanwezig zijn om de verandering waarnaar je verlangt te bereiken.

Lichthuis begeleidt jou in het zetten van de volgende stap door belemmerende patronen te doorbreken en vanuit kracht en vertrouwen je weg te bepalen.

Dit doen we zonder opsmuk of ingewikkeld gedoe, maar met een praktische en grensverleggende aanpak.

Werkwijze Lichthuis

Bij Lichthuis staat ervaring- en procesgericht werken centraal.

Je vergroot je bewustzijn op verschillende niveaus, waarbij je ervaringen uit het verleden, het heden en de toekomst ontdekt, verdiept, doorvoelt en opnieuw ankert. Dit is een continu proces, zodat je vanuit elke context een nieuwe beweging kan maken.

Lichthuis begeleidt jou door het maken van verschillende opdrachten, meditaties, visualisaties en opstellingen die je inzicht geven op mentaal, emotioneel, lichamelijk en spiritueel niveau. Deze diepe verankering in je hele ZIJN draagt bij aan de duurzame beweging die jij wilt maken.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van de kennis en kunde uit de familie- en organisatieopstellingen, de transactionele analyse, voice dialoque, de positieve psychologie en deep democracy.

Kenmerken van Lichthuis

Nieuwsgierig geworden?

Take a leap of faith. Het leven is te kort om rond te lopen met je vraag.
Lichthuis helpt jou met het zetten van de volgende stap en biedt een passend aanbod.